Tukihenkilötoiminnan koulutus Oulussa

3.10.2023 klo 17.00 - 20.15
MLL:n piiritoimisto, Nummikatu 32, 90100 Oulu, Oulu

MLL:n tukihenkilötoiminta on vapaaehtoistoimintaa, jossa saat olla mukana lasten nuorten tai lapsiperheiden arjessa. Vapaaehtoiset saavat toimintaansa koulutuksen sekä ammatillista tukea ja ohjausta.

Mukaan kaivataan hyväsydämisiä aikuisia, joilla on aikaa ja halua tukea perhettä, lasta tai maahanmuuttajanaista arkisen yhdessäolon kautta pari kertaa kuussa muutaman tunnin ajan. Lähde rohkeasti mukaan auttamaan, toiminta antaa iloa jokaiselle.

Perhekummeja kaipaavat perheet ovat tavallisia lapsiperheitä. Toisinaan yllättävissä elämäntilanteissa voi tavalliselta kanssaihmiseltä saatu apu auttaa parhaiten. Perhekummitoiminnan avulla tuetaan perheitä ajoissa ja ehkäistään arjen haasteiden kasautuminen.

Aikuiskavereita haetaan 7–17-vuotiaille lapsille ja nuorille, jotka esimerkiksi kokevat yksinäisyyttä tai haasteita elämässään. Useat lapset odottavat tälläkin hetkellä itselleen kaveritukihenkilöä, jonka kanssa voisi esimerkiksi harrastaa liikuntaa tai käydä vaikka kirjastossa tai elokuvissa. Kaveritukihenkilöstä lapsi saa elämäänsä luotettavan aikuisen, jolle kertoa arjestaan ja ehkä myös mieltä painavista asioista.

Ystäviä kaipaavat maahanmuuttajanaiset. Ystävän kanssa voi viettää aikaa, tutustua toisten kulttuureihin ja harjoitella suomen puhumista. Leikkipuistoon, uimahalliin tai vaikkapa ruokakauppaan lähteminen voi olla huomattavasti helpompaa sellaisen ystävän kanssa, joka omalla esimerkillään näyttää, miten erilaisissa tilanteissa toimitaan.

Ilmoittautumiset: https://www.olettarkea.fi/kalenteri/tukihenkilotoiminnan-koulutus-oulu-lokakuu23/

tai: anette.eksymä@mll.fi, 044 7943264

Tarjoilua, ilmoitathan mahdolliset ruoka-ainerajoitteet ilmoittautuessasi.

Koulutus järjestetään MLL:n piiritoimistolla, Nummikatu 32

Lämpimästi tervetuloa!

 

Katso kaikki tapahtumat