Lapset juhlivat itsenäisyyspäivää Valtioneuvoston linnassa ystävyysteemalla 

Jo perinteeksi muodostunutta Lasten itsenäisyyspäivän juhlaa vietetään ensi maanantaina 4.12. Tällä kertaa juhla pidetään Valtioneuvoston linnassa, jonne tämän hetken tiedon mukaan saapuu 534 lasta 265 kunnasta. Pääministeri Petteri Orpo kättelee ja toivottaa juhlavieraat tervetulleeksi tilaisuuden aluksi. Valtioneuvoston kanslia vastaa juhlan toteutuksesta yhdessä MLL:n ja Lapsiasiavaltuutetun toimiston kanssa. Juhla on saanut alkunsa MLL:n ja Lapsiasiavaltuutetun aloitteesta vuonna 2017.   

Tämän vuoden juhlateema on ystävyys ja kaveritaidot. Lapset saavat tuoda juhliin omia piirroksiaan, tarinoita tai runoja ystävyydestä. Tapahtumasta löytyy ystäväkirja ja Postitoimisto, jossa voi askarrella ikioman kortin ystävälle. Juhlien ohjelma kannustaa tutustumaan ja löytämään uusia kavereita.  

– Kaverit merkitsevät iloa, leikkiä ja yhteistä tekemistä. Se näkyy myös tässä Lasten itsenäisyyspäivän juhlassa. Toisten huomioiminen ja mukaan ottaminen eivät ole itsestäänselvyys, niidenkin harjoittamiseen tarvitaan meidän aikuisten apua. Lasten itsenäisyyspäivän juhla on samalla lapsille ja meille aikuisille muistutus ystävyyden ja rauhan merkityksestä. Oikeus vaikuttaa ja tulla kuulluksi ovat oikeuksia, jotka kuuluvat myös lapsille. Myös nämä teemat ovat näkyvät juhlan ohjelmassa, sanoo MLL:n pääsihteeri Milla Kalliomaa.  

Lue lisää juhlasta MLL:n kotisivuilta, jossa myös linkki suoraan lähetykseen 4.12. 

Kannattaa seurata myös sosiaalisen median kanaviamme, jossa uutisoimme tapahtumasta.