Auta Ruokalahjalla -keräys käynnistyy maanantaina 21.11.2022

Nainen ostoskorin kanssa ruokakaupassa.

150 K-Supermarketia ympäri Suomen toteuttaa tänä jouluna toista kertaa kanssamme Auta Ruokalahjalla -keräyksen. Keräys järjestetään 21.11.-11.12.2022 ja ruokapaketit jaetaan perheille hyvissä ajoin ennen joulua.

Asiakkaat voivat osallistua keräykseen lahjoittamalla pitkään huoneenlämmössä säilyviä arjen perustuotteita, kuten pastaa, näkkileipää, mysliä, jauhoja, säilykkeitä ja lastenruokaa.

Tänä vuonna keräykseen voi osallistua myös ostamalla verkkokaupasta ruokakorin. Auta Ruokalahjalla -keräyksen lisäksi K-kauppiailla voi olla omia paikallisia keräyksiä joulun aikana.

Lahjoitetut ruokatarpeet toimitetaan MLL:n 25 kohtaamispaikkaan eri puolilla Suomea ja jaetaan niistä eteenpäin apua tarvitseville lapsiperheille. Mukaan on valittu kohtaamispaikkoja, joilla on toimitusosoite, mahdollisuus vastaanottaa ja säilyttää isoja määriä elintarvikkeita sekä työntekijä paikalla vastaanottamassa saapuvia lähetyksiä.

Kampanjasta lähtee tiedote medialle huomenna. Markkinointi Keskon ja MLL:n kanavissa käynnistyy ensi viikolla ja jatkuu joulukuulle. Viidakkorumpu on myös erittäin tehokas markkinointikanava, viekää sanaa eteenpäin!

Lapsiperheköyhyys on huolestuttavasti kasvanut viime vuosina ja koskettaa Suomessa jo 129 000 lasta (viitebudjettiköyhyys; Itla, Kela ja THL 2022). Aika hienoa, että saamme näin konkreettisella tavalla auttaa vähävaraisia lapsiperheitä!

 

Tässä vielä pähkinänkuoressa, kuinka Auta Ruokalahjalla -keräykseen voi osallistua:

  • Tarkista mitkä K-Supermarketit ovat mukana keräyksessä, listalta näet myös, onko kaupalla verkkokaupassa lahjoitusmahdollisuus: www.k-supermarket.fi
  • Osallistua voit 21.11.–11.12. välisenä aikana, voit osallistua tänä vuonna myös verkossa.
  • Osta hyvin säilyviä ruokatarvikkeita, jotka eivät tarvitse kylmäsäilytystä.
  • Jätä ostamasi tuotteet Auta Ruokalahjalla -keräyspisteeseen.
  • K-Supermarket-kauppiaat toimittavat Mannerheimin Lastensuojeluliiton avulla ruokalahjoitukset apua tarvitseviin lapsiperheisiin.