MLL ja K-ryhmä keräävät Ukraina-rusetilla varoja Suomeen saapuneiden ukrainalaisten auttamiseksi

Kaksi henkilöä pitävät kädessään K-ryhmän ja MLL:n yhteistyörusettia, jota myydään ukrainalaisten auttamiseksi.

Ensi maanantaina 5.12.2022 käynnistyy toistaiseksi kunnianhimoisin yhteistyöprojektimme K-ryhmän kanssa. Yhteistyössä K-ryhmän kanssa tuomme myyntiin Ukraina-rusetin, jonka myynnistä kertyneillä varoilla tarjoamme Suomeen saapuneille ukrainalaisille ruokaa, turvaa ja yhteisön, johon he voivat kiinnittyä. 

Ukraina-rusetin hinta on 5 € kappaleelta. Rusetit ovat myynnissä yksinoikeudella K-Marketeissa, K-Supermarketeissa, K-Citymarketeissa ja Neste K -liikenneasemilla 5.12.2022–28.2.2023. Kesko ja K-kauppiaat eivät ota Ukraina-rusettien myynnistä myyntipalkkiota. Valmistuskulujen jälkeen jokaisesta rusetista jää 3,50 € auttamistyöhön. Yhteistyöstä löytyy lisätietoa osoitteesta www.mll.fi/ukrainarusetti.

 

Rusettien myynnistä kerätyillä varoilla MLL muun muassa jakaa ruokalahjakortteja ja tarjoaa ukrainalaisille perheille yhteisöllisiä ruoka- ja kahvitteluhetkiä perhekahviloissa ympäri Suomen. Lisäksi varoilla mahdollistetaan lasten harrastuksia sekä koulutetaan vapaaehtoisia ja kerho-ohjaajia harrastustoimintaan ja muihin tehtäviin tukemaan niin vanhempia kuin lapsia. Tavoitteena on myös laajentaa läksykummitoimintaa kouluikäisten ukrainalaislasten tueksi ja kattaa tulkki- ja käännöskuluja. Toimenpiteiden tarkempi suunnittelu käynnistyy tällä viikolla ja konkretisoituu, kun näemme kuinka rusetit käyvät kaupaksi.

 

Uskomme siihen, että meillä on erittäin hyvät mahdollisuudet auttaa sotaa paenneita perheitä pääsemään kiinni tavalliseen, hyvään arkeen täällä Suomessa. MLL:n monipuoliseen toimintaan osallistumalla ukrainalaiset perheet pääsevät tutustumaan paikkakunnan muihin vanhempiin ja lapsiin, saamaan uusia ystäviä, harrastamaan sekä esimerkiksi kuulemaan ja oppimaan suomea. Ukraina-rusetista kerätyillä varoilla voimme tarjota perheille mahdollisuuden kuulua johonkin nyt, kun oma elämä ja arki kotimaassa on yllättäen luhistunut ympäriltä.

 

Tiedote Ukraina-rusetista lähti medialle 30.11. klo 9.00.