Osallistutaan Lapsen oikeuksien viikkoon – se muistuttaa oikeudesta hyvinvointiin

Lapsen oikeuksien viikkoa vietetään 20. – 26.11.2023 teemalla Lapsella on oikeus hyvinvointiin. MLL on mukana muiden lapsijärjestöjen tavoin teemaviikon järjestämisessä.

Lapsen oikeuksien viikko näkyy mm. MLL:n Auttavien puhelinten maratonpäivystyksenä 20.11., lapsijärjestöjen yhteisenä kannanottona, tapahtumina ja lasten ja nuorten ääntä esille tuovina videoina. MLL:n sosiaalisen median kanavilla jaetaan aiheeseen liittyviä päivityksiä, joita yhdistykset voivat hyödyntää omissa sosiaalisen median kanavissaan. Muutenkin teemaa kannattaa nostaa esille yhdistysten somessa yhdistysten oman toiminnan näkökulmasta. Lue lisää Lapsen oikeuksien viikosta täältä.

Jos yhdistyksesi on järjestämässä viikolla teemaan liittyvän tapahtuman, voit ilmoittaa sen mukaan täältä.  Sivulta löytyy hyviä vinkkejä ja ideoita tapahtuman järjestämiseen.

Lapset mukaan töihin -päivä pe 24.11. 

MLL:n keskusjärjestö osallistuu tänä vuonna myös Lapset mukaan töihin -päivään, joka on perjantaina 24.11. Lue lisää ja miettikää voisitteko yhdistyksenä tekin osallistua mukaan!

Mikäli lapsen oikeudet eivät ole vielä tutut, niin valtionhallinnon maksuttomassa eOppivassa on hyvin aihetta avaava koulutusvideosarja, johon kannattaa tutustua.

Tehdään yhdessä lasten ja nuorten hyvinvoinnista ja lapsen oikeuksista muillekin näkyvä viikko!

Lapsen oikeuksien viikko on toiminnallinen teemaviikko, joka rakentuu Lapsen oikeuksien päivän 20.11. ympärille ja juhlistaa YK:n lapsen oikeuksien yleissopimusta. Teemaviikon järjestää lapsi- ja nuorisojärjestöjen, lapsiasiavaltuutetun toimiston, seurakuntien ja valtion toimijoiden yhteinen lapsen oikeuksien viestintäverkosto. Viikko järjestettiin ensimmäistä kertaa vuonna 2018. 

Teemaviikon tunnisteet ovat #OikeusHyvinvointiin #SaanVoidaHyvin #SaatVoidaHyvin