VJK-koulutus

VJK on MLL:n puheenjohtajille ja varapuheenjohtajille suunniteltu johtamiskoulutus, joka antaa valmiudet yhdistyksen johtamiseen, järjestötyöhön, vapaaehtoistoiminnan kehittämiseen ja vaikuttamiseen. Koulutus on 5 opintopisteen laajuinen.

Ajatuksia VJK:sta

MLL:n vapaaehtoistoiminnan johtamiskoulutusta on järjestetty vuodesta 2005 lähtien kolmen vuoden välein. Nyt koulutus on uudistunut niin, että sen aloittaminen on mahdollista joka vuosi. Opiskelu painottuu aiempaa enemmän verkko-opiskeluun.

MLL:n keskusjärjestö vastaa koulutuksen suunnittelusta, toteutuksesta ja seurannasta yhteistyössä piirien kanssa. Piirien vapaaehtoistyön koordinaattorit toimivat opiskelijoiden lähitukena ja huolehtivat mm. aluepajojen järjestämisestä. Jokainen opiskelija saa tuekseen myös mentorin. Mentorit ovat VJK:n aiemmin suorittaneita kokeneita MLL-puheenjohtajia.

VJK:n suorittaneet ovat kokeneet koulutuksen hyödylliseksi ja innostavaksi – sellaiseksi, joka jokaisen MLL-puheenjohtajan kannattaa käydä.

Linkki: Kurkkaa videolta osallistujien kokemuksia

VJK 2023

Seuraava VJK-kierros käynnistyy 11.2.2023 avausseminaarin merkeissä. Koulutuksen laajuus on 5 op ja se on suunniteltu niin, että helmikuussa aloittavat saavat ohjelman tehtyä vuoden aikana. Tarvittaessa opiskelija voi jatkaa loppuun seuraavana vuonna.

Avausseminaariin on mahdollista osallistua kolmella paikkakunnalla: Helsingissä, Oulussa ja Järvi-Suomessa (Järvi-Suomen osalta paikkakunta tarkentuu myöhemmin sen mukaan, mistä ilmoittautuneita tulee). Koulutuksiin kuuluvat aluepajat ja vapaaehtoiset verkkotreffit järjestetään etätoteutuksena. Koulutuksen hinta on 80 e / osallistuja.

Avausseminaari ja aluepajat:

• 11.2. Avausseminaari
  • 18.3. tai 25.3. (osallistuminen näistä toiseen)
  • 23.9. tai 30.9. (osallistuminen näistä toiseen)

Vapaaehtoiset VJK-verkkotreffit:

12.4., 16.5., 23.8. ja 15.11. sekä koulutuksen päätöstilaisuus 14.12.

Mitä VJK antaa, mitä edellyttää?

Koulutukseen osallistuneiden kokemuksia

Lisätietoja saat oman piirin vapaaehtoistoiminnan / perhekeskustoiminnan koordinaattorilta ja keskustoimistolla Tarjalta ja Liisalta.

Seuraa myös Yhdistystiedotteen uutisia!

Satuli-Kukkonen Tarja

Kehittämispäällikkö tarja.satuli-kukkonen@mll.fi 040 5240 888