Mitalit ja ansiomerkit

On tärkeää muistaa aktiivisesti toimineita luottamus- ja vastuuhenkilöitä, talkoolaisia ja muita vapaaehtoisia sekä palkattua henkilökuntaa. Kiitos kannustaa jatkamaan ja kertoo työn arvostamisesta.

Ansiomerkkien ja mitalien lisäksi MLL:lla on palkitsemiseen tarkoitettuja tuotteita, jotka löytyvät MLL:n verkkokaupasta. Verkkokauppaan kirjautuminen onnistuu yhdistystunnuksilla. Jos et tiedä yhdistyksesi tunnuksia, ota yhteyttä jasenpalvelu@mll.fi 

 

Kunniakirja

Kunniakirjan voi antaa yhdistystä tukeneelle taholle, esimerkiksi lahjoituksen antaneelle yritykselle. Lisää kunniakirjaan yhdistyksenne logo.

 

Ansiomerkit

MLL:n liittohallitus myöntää ansiomerkkejä liiton hyväksi ansiokkaasti toimineille vapaaehtois-, luottamus- ja toimihenkilöille. MLL jakaa pronssisia, hopeisia ja kultaisia ansiomerkkejä. Ansiomerkkiä kiinnitetään juhlapuvun vasempaan rinnukseen ja sitä käytetään yhdistyksen, piirin ja liiton juhlatilaisuuksissa. Sitä voi käyttää myös, kun edustaa liittoa esim. sisarjärjestön juhlassa tai kunnan virallisissa tilaisuuksissa.

Lue lisää: Ansiomerkin hakeminen

MLL:n kultainen, hopeinen ja pronssinen ansiomerkki.
MLL:n kultainen, hopeinen ja pronssinen ansiomerkki.

Kiitosmerkki

Kiitosmerkki on kullattu rintamerkki, johon kuuluu kunniakirja. Yhdistys tai piiri voi myöntää Kiitosmerkin vapaaehtoisilleen tai luottamushenkilöilleen. Merkki on kiitos nykyisille vapaaehtoisille, eikä se korvaa ansiomerkkijärjestelmää. Merkin myöntäjä määrittelee lopulliset myöntämiskriteerit. Kiitosmerkkejä ei jaeta yhteistyökumppaneille eikä tukijoille. Kiitosmerkki maksaa 3.50 e / kpl ja sen voi tilata MLL:n verkkokaupasta.

 

MLL-mitali

Yhdistys voi antaa Arvo Ylppö -aiheisen MLL-mitalin kiitollisuuden osoituksena MLL:n omien luottamushenkilöiden lisäksi mm. terveydenhuollon parissa ansioituneille, esimerkiksi neuvolan tai lastensuojelussa elämäntyönsä tehneille. Laatikaa vapaamuotoinen hakemus perusteluineen ja lähettäkää se osoitteeseen marja.taipale@mll.fi

Hopeoidun MLL-mitalin suunnitteli mitalitaiteilija Gerda Quistin vuonna 1957. Mitali toimitetaan sille tarkoitetussa kotelossa. Kotelossa on valmiina paikka 20×50 mm:n kokoiselle hopealaatalle. Mitalin myöntäjä hankkii laatan ja kaiverruttaa sen. Mitalin ja kotelon yhteishinta on 90 euroa.

Lisätietoja: Marja Taipale, p. 075 3245 541

 

50-vuotisjuhlavuoden mitali

MLL:n 50-vuotisuhlavuoden mitali sopii annettavaksi liitossa ja yhdistystyössä ansioituneille henkilöille sekä yhteistyökumppaneille. Mitali suunnitteli mitalitaiteilija Kauko Räsänen vuonna 1970. Mitali maksaa 34 e ja sen voi tilata vapaamuotoisine perusteluineen osoitteesta marja.taipale@mll.fi 

 

MLL:n pöytäviiri eli standaari

Yhdistys voi antaa liiton pöytäviirin huomionosoituksena merkkipäiväänsä viettävälle yhdistyksen jäsenelle, liiton ulkopuoliselle henkilölle, yhteisölle tai yritykselle. Viirintangon tukiosaan on mahdollista kiinnittää laatta, johon kaiverretaan saajan nimi. Viiri maksaa 30 e ja on tilattavissa MLL:n verkkokaupasta.

 

Grafiikan lehdet

Grafiikan lehdellä voi palkita MLL:n omia vapaaehtoisia tai antaa kiitokseksi yhteistyökumppanille. MLL on teettänyt taiteilija Kristian Krokforsilla neljän grafiikan lehden sarjan: Kotona 1, Kotona 2, Kotona 3 ja Kotona 4. Krokfors on suunnitellut sarjan tilaustyönä MLL:lle eikä sitä ole saatavissa muuta kautta. Teokset myydään erillisinä. Kutakin grafiikan lehteä on vedostettu 120 kappaletta ja ne ovat taitelijan numeroimia ja signeeraamia. Tilaukset verkkokaupasta tai MLL:n tilauspalvelusta Tilauspalvelu palvelee ma-pe klo 9-12 puhelimitse numerossa 040 168 2594 ja sähköpostilla service@velox.fi. Yksi grafiikanlehti maksaa 30 e, postituskulut 5 e.

 

Äitienpäivän kunniamerkit

MLL:n yhdistys voi hakea äitienpäiväkunniamerkkiä toiminnassa mukana olleelle, ansioituneelle äidille. Äitienpäivän kunniamerkki on Valkoisen Ruusun Ritarikunnan I luokan mitali kultaristein.

Lue lisää äitienpäivän kunniamerkeistä!

 

Itsenäisyyspäivän kunniamerkit

Yhdistys tai piiri voi hakea Ritarikuntien kanslian kautta MLL:n toiminnassa ansioituneesti mukana olleelle henkilölle suomalaista kunniamerkkiä. Kunniamerkkejä myönnetään vuosittain itsenäisyyspäivänä.

Lue lisää itsenäisyyspäivän kunniamerkeistä!