Leikkipäivä

Valtakunnallista Leikkipäivää vietetään joka vuosi huhtikuussa. Itse asiassa leikkiä juhlitaan koko Leikkipäivää edeltävä viikko. Vuoden jokainen päivä on leikkipäivä, mutta teemaviikon tarkoituksena on muistuttaa, miten tärkeää leikki on kaikille! Leikkipäivä innostaa kutsumaan ystävät, sukulaiset ja kyläläiset yhteen viettämään aikaa leikkien.

Leikkipäivä-ohjelma on MLL:n koordinoima kokonaisuus, jonka yhtenä osana ovat Leikkipäivä-tapahtumat, joita voi järjestää ympäri vuoden. Huhtikuussa on erityinen sesonkiaika, jolloin vietetään leikin teemaviikkoa, joka huipentuu valtakunnalliseen Leikkipäivään.

Moni yhdistys järjestää joko oman tai muiden alueen toimijoiden kanssa yhteisen Leikkipäivä-tapahtuman. Leikkipäivä-tapahtuman perusperiaate on, että se on maksuton ja avoin tapahtuma kaikille. Tärkeää on, että niistä ilmoitetaan tällä lomakkeella

Leikkipäivä-ohjelman pohjana on Lapsen oikeuksien sopimus, jonka mukaisesti lapsella on oikeus leikkiin, lepoon ja vapaa-aikaan. Ohjelman ideana on innostaa kaikenikäisiä kansalaisia ympäri Suomen leikkimään ja viettämään kiireetöntä, suoritusvapaata aikaa yhdessä.

Leikkipäivä-tapahtumiin liittyvää aineistoa löydät Gredistä kätevimmin hakusanoilla Leikkipäivä. Sieltä löytyy vuoden 2023 visuaalisia materiaaleja, ajaton julistepohja, jota voi halutessaan käyttää ja muun muassa leikkivinkkejä suomeksi, ruotsiksi, englanniksi ja ukrainaksi.

Vuoden 2024 visuaaliset materiaalit julkaistaan myöhemmin.

Leikkipäivä-uutisia:
Leikki yhteisenä kielenä -seminaari tulossa tiistaina 7.11.2023 klo 16-20 Helsinkiin. Maksuton, avoin seminaari, striimataan ja tallennetaan. Seminaari huipentuu yhteiseen leikkituokioon leikkipuisto Lorussa Oodin sisällä.  Hienoa olisi saada MLL:n vapaaehtoisia ja paikallisyhdistysläisiä paikan päälle sekä  ”leikkisiin kisakatsomoihin” koolle seuraamaan striimiä eri puolilla Suomea. Tästä tiedotetaan tarkemmin myöhemmin!

Leikkipäivä vuonna 2024

Valtakunnallista leikkiviikkoa vietetään viikolla 16 ja viikko huipentuu lauantaina 20.4.2024 vietettävään Leikkipäivään. Leikin teemaviikon teema vahvistetaan myöhemmin.

Linkki: Leikkipäivä