Leikkipäivä

Valtakunnallista Leikkipäivää vietetään joka vuosi huhtikuussa. Itse asiassa leikkiä juhlitaan koko Leikkipäivää edeltävä viikko. Vuoden jokainen päivä on leikkipäivä, mutta teemaviikon tarkoituksena on muistuttaa, miten tärkeää leikki on kaikille! Leikkipäivä innostaa kutsumaan ystävät, sukulaiset ja kyläläiset yhteen viettämään aikaa leikkien.

Leikkipäivä-ohjelma on MLL:n koordinoima kokonaisuus, jonka yhtenä osana ovat Leikkipäivä-tapahtumat, joita voi järjestää ympäri vuoden. Huhtikuussa on erityinen sesonkiaika, jolloin vietetään leikin teemaviikkoa, joka huipentuu valtakunnalliseen Leikkipäivään.

Moni yhdistys järjestää joko oman tai muiden alueen toimijoiden kanssa yhteisen Leikkipäivä-tapahtuman. Leikkipäivä-tapahtuman perusperiaate on, että se on maksuton ja avoin tapahtuma kaikille. Tärkeää on, että niistä ilmoitetaan tällä lomakkeella

Leikkipäivä-ohjelman pohjana on Lapsen oikeuksien sopimus, jonka mukaisesti lapsella on oikeus leikkiin, lepoon ja vapaa-aikaan. Ohjelman ideana on innostaa kaikenikäisiä kansalaisia ympäri Suomen leikkimään ja viettämään kiireetöntä, suoritusvapaata aikaa yhdessä.

 

Leikkipäivä vuonna 2024

Valtakunnallista leikkiviikkoa vietetään viikolla 16 ja viikko huipentuu lauantaina 20.4.2024 vietettävään Leikkipäivään. Leikin teemaviikon teemana on  tänä vuonna kaveritaidot. Miten leikin avulla voi löytää yhteyden toiseen ihmiseen. Miten opitaan toimimaan erilaisten ihmisten kanssa.

Leikkipäivän 2024 visuaaliset materiaalit on nyt saatavilla Gredissä Leikkipäivä-kansiossa. Katso LYHYT ohjevideo Leikkipäivän materiaalien käyttämiseen: https://youtu.be/d1_eF1XKr7o?si=xJktq7hU1N5K5L10

Lomakkeella ilmoitetut Leikkipäivä-tapahtumat päivitetään tälle sivulle https://leikkipaiva.fi/leikkipaiva-2024/leikkipaiva-tapahtumat/

Haluamme kuulla Leikkipäivä-tapahtuman kävijän tunnelmia tapahtumista, ja siksi teimme yhteisen osallistujapalautekyselyn, jota toivomme kaikkien yhdistyksien käyttävän tapahtumissaan. Kyselyn vauhdittamiseksi vuoden aikana arvotaan leikkisiä tuotepalkintoja.
Lisätietoja: https://leikkipaiva.fi/leikkipaivaa-juhlitaan-lauantaina-20-4/

Leikkipäivän mediatiedote julkaistaan suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi maanantaina 15.4.

Linkki: Leikkipäivä