Musiikkiluvat ja hygieniapassi

Musiikkiluvat

MLL:lla ei ole valtakunnallista Teosto- tai Gramex -lisenssiä, vaan jokainen yhdistys hankkii itse luvat ja huolehtii korvauksista.

Teosto on musiikin säveltäjien, sanoittajien, sovittajien ja kustantajien tekijänoikeusjärjestö. Gramex puolestaan on äänitteellä esiintyvien muusikoiden ja musiikintuottajien tekijänoikeusjärjestö.

 

Musiikkiluvat tapahtumissa

Musiikkiluvat-sivuston verkkokaupasta voi ostaa luvan yksittäisiin tapahtumiin ”yhden luukun periaatteella” – eli yhdellä kertaa sekä Gramexin että Teoston luvan.

Linkki: Musiikkiluvat.fi | Myy tunteella

 

Musiikkiluvat jatkuvassa toiminnassa

Jos toiminta on jatkuvaa (esimerkiksi kerho tai perhekahvila), on kysymys ns. päiväpalvelutoiminnasta. Tällöin tarvittavat luvat tulee hakea erikseen Teostolta ja Gramexilta. Päiväpalveluluvat ovat toimipaikkakohtaisia. Jos samassa toimitilassa kokoontuu useampi kerhoryhmä, otetaan kaikkien ryhmien (lapsi)määrää kattava lupa. Jos ryhmät kokoontuvat eri paikoissa, tarvitaan kuhunkin toimipaikkaan erilliset luvat.

Mikäli kerhossa pelkästään esitetään musiikkia (lauletaan, soitetaan), kerho tarvitsee vain Teosto-luvan.

 

Lupien hinnoittelu

Luvan hinta perustuu toimipaikan palvelun piirissä olevien asiakkaiden kokonaismäärään. Hinnat ovat kk-pohjaisia, ja lupa/laskutus laitetaan tauolle niiksi kuukausiksi, jolloin toimintaa ei ole lainkaan.

Linkki: Musiikki päiväpalvelutoiminnassa / Teosto
Linkki: Musiikki päiväpalvelutoiminnassa, Gramex

 

Hygieniapassi

Leivonnaisten ja muiden elintarvikkeiden myyminen yleisötapahtumassa ei edellytä hygieniapassia. Järjestöt eivät myöskään tarvitse elintarvikkeiden myyntiin etukäteismyyntilupaa.

Linkki: Tietoa hygieniaosaamisesta ja hygieniapassista Ruokaviraston sivuilla